21 jul 2015

Branco

Strupar ?

Nee, slaapkamer.

Houtworm weg, potteke verf en weer een nieuwe slaapkamer.

Zo vlug ging het natuurlijk niet, veel te veel kosten en werk maar nu zijn we weer bijna rond... daar dan toch...

Iets witter dan wit en zoooo schoooon. :)


30, 32, soms nog 's 34 maar ik voel de herfst toch al een beetje. :)

Pfff, nee mag er niet aan denken, de winter, brrr. No fun. Op de Azoren schijnt het altijd rond de 25° te hangen, niet slecht en ik hou wel van een eiland maar toch ook weer niet voor té lang.

Hier hangt een ooievaar heel erg schilderij te wezen. Samson en de ezel.

De tewaterlating zal toch id barragem plaatsvinden maar hééééééél ver van dat ding vandaan, er staat zelfs een bordje dat ge moogt zwemmen en plonsen. De zwemvesten, heuse; de zwembandjes, minder heuse en de luchtmatras die als reddingsvlot zal dienen liggen klaar. 

De Barragem van Santa Clara is zo wijd verspreid dat die ook stille waters heeft een heel eind uit de richting van het gelijknamige dorp. Dáár gaan we heen met ons schip.
Dag voor de exploratie vd buurt zagen we daar onderstaande onheilspellende rookpluim. Water gelukkig genoeg voorhanden in die buurt maar maar de brandweer stond een dag later nog steeds paraat, hier en daar laaide het vuur zelfs weer op, nu ja kleine rookpluimpjes stegen op uit de reeds veschroeide ondergrond. Kurkeiken deze keer en ze zagen er niet goed meer uit maar schijn bedriegt soms, die laag kurk biedt een heuse bescherming en soms 'herleeft' het bos in de herfst. 


...en wat verderop dus dit bord...

...en dit rustig stukje stuwmeer...